Projectmiddag 15 maart

Projectmiddag op 15 april 2023 in het Ambachtscentrum te Goes

Zoals al eerder is aangegeven is er een samenwerkingsproject opgezet tussen De Zeeuwse Dialectvereniging en de Stichting Vrienden van de Travalje. We proberen samen het zeeuws in de bouw en benaming van travaljes en de zeeuwse benamingen die door oude hoefsmeden worden/ werden gebruikt vast te leggen. Verschillende vergaderingen hebben plaatsgevonden. Dit overleg heeft geresulteerd in een projectmiddag, waar we u van harte uitnodigen.

Hiermee nodigen wij u uit om deze projectmiddag gratis te bezoeken.

De middag bestaat uit een gezellige samenkomst in het centrale plein in het ambachtscentrum. De ruimte waar de middag wordt gehouden heeft de sfeer van een dorpspleintje

Rondom het pleintje zijn een aantal ateliers gehuisvest die worden verhuurd aan ambachtslieden. Hier zijn onder andere: een kaarsenmakerij, weverij, hoedenmaakster, glas in lood atelier, poppendokter, striptekenaar en styliste kleding, half edelstenen en mineralen, en een bar. Een werkplaats/wagenmakerij en smidse. Op het buitenterrein staat een travalje. Deze middag zijn de atelierhouders aanwezig en ontvangen dan ook graag belangstellenden en gasten.

De middag bestaat een uit tweetal lezingen in het Zeeuws, een optreden van “mooi Zeeland” en het vertonen van een film over het beslaan van een paard in een atelier.

Koffie of thee staan klaar!
Inloop 13.30-14.00 uur Aanvang 14.00 uur Tevens wordt aan de buitenzijde een paard voorzien van nieuwe hoefijzers.

Binnenpleintje Ambachtscentrum

Het Ambachtcentrum is gelegen in het gebied Hollandsche Hoeve aan de Kattendijksedijk 27 te Goes. Onderaan de Kattendijksedijk is een groot parkeerterrein bij het restaurant “De Vierlinden”